1. Maak ruimte in je agenda

Een online Workshop volg je wanneer het jou uitkomt, maar dat betekent niet dat je het pas oppakt op een vrij moment. Blok een geschikt moment, wanneer er weinig afleiding in huis is en je voldoende energie hebt om er echt voor te gaan. Dus een weekenddag bij een drukke kantoorbaan of een ochtend wanneer de kinderen op school zitten.

  1. Organiseer

Het werkt erg overzichtelijk wanneer je alles opslaat en bewaart op 1 plek. 1 map met je aantekeningen en ideeën van de vorige les. Dan pak je de draad de volgende les gemakkelijker op.

  1. Een gewoonte

Mocht je een les missen, haal dit dan zo snel mogelijk in. Zorg dat het een gewoonte is dat dit patroon onderdeel uitmaakt van je agenda. Achterlopen op de planning is niet prettig voor je stimulans en je einddoel.

  1. Doelen…

Jouw doel moet gedurende de Workshop helder voor ogen blijven. Dat stimuleert tijdens de oefeningen en geeft een stimulans om er weer voor te gaan zitten. Waarom doe je dit, wat wil je precies ontwikkelen of verbeteren?

  1. Successen vier je!

Je mag jezelf natuurlijk best belonen wanneer de Workshop is afgerond. Je bent een stap verder gekomen in je ontwikkeling, door jezelf weer iets beter te leren kennen. Proficiat!

Deel ook je succes met je vrienden of familie. Wellicht stimuleert het anderen om ook een extra stap te maken.